Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

noen

Gravsteiner

Å velge et gravminne er et vanskelig og følelsesmessig valg. Ved å kontakte oss vil vi kunne hjelpe til med ditt eller deres valg.

Ved valg av gravstein er det viktig å sette seg inn i de ulike kirkegårdsforskriftene som regulerer størrelsen på gravmonumentet  og hvilken type stein som kan benyttes. På noen kirkegårder er egne felt forbeholdt natursteiner, urnesteiner eller kistesteiner. Vi vet hvilke regler som gjelder og kan derfor hjelpe i så måte. 

Å velge stein ut fra et bilde i en brosjyre eller på internett er et usikkert valg uten først å kontakte det firmaet som har denne brosjyren eller siden. Ofte er bildene av gravsteinene tatt forfra og man får derfor aldri et reelt bilde av hvordan steinen ser ut på de andre sidene. Dersom det ønskes egen utforming av gravsteinen, egen design eller spesielle ønsker er dette lettere å snakke om over bordet enn gjennom en telefon. En av våre selgere vil derfor komme hjem til deg slik at ingenting blir overlatt til tilfeldighetene. 

Her er noen nyttige momenter som vil være til hjelp:

1. Helpolert gravstein eller råsatte kanter?

Velges det en helpolert stein er denne vedlikeholdsfri og kostnader ved senere oppussing blir betraktelig redusert. Dessuten holder disse steinene seg evig i gravsteinssammenheng. Ved valg av steiner som er meislet, sandblåst, flambert eller råsatt på annen måte er grønske og mose/lav et tema. Det er fortsatt mange som liker kontrastene som råsettingen gir i kombinasjon med polerte flater. Vi gir råd og tips i hvordan slike steiner kan holdes ved like og fortsatt fremstå som flotte monumenter.

2. Størrelse på gravsteinen

Hvor mange navn skal stå på steinen?

En gravstein på en urnelund skal ikke være høyere enn 80 cm, bredere enn 75 cm og tykkere enn 60 cm. maks vekt er 150 kg.

For kistegraver skal gravminnet ikke være høyere enn 150 cm, bredere enn 85 cm og tykkere enn 60 cm. Maks vekt er 300 kg.

I noen tilfeller kan det allikevel gis dispensasjoner dersom særlige forhold tillater det. 

3. Fasong

I mange tilfeller får våre kunder tilpasset sin egen stein selv om vi har et stort utvalg å velge ut i fra. Skal steinen være assymetrisk, rektangulær eller være formet som et hjerte, en engel?

4. Valg av steinsort

Vi lagerfører de fleste steintyper og produserer ut fr kundenes behov og ønsker. Skal gravsteinen være svart, hvit, rødbrun, grå eller gråblå? Vi produserer steiner selv i tillegg til å levere importerte gravsteiner. Nedenfor er et utvalg av steintyper vi benytter:

Gneis Royal, Orion Blue, Vistdalitt gabbro, Størengranitt, Grorudgranitt, Røykengranitt, Finsk grå granitt, Hallandia, Nylandia, Rød Vangagranitt, hvit gneis - Viscont White, Grågrønn gneis, svart diabas(oftest kalt svart granitt selv om det ikke er det), Ruby red, rød Aurora gneis, indian Dakota gneis, Iddefjordgranitt, mørk Labrador, lys/blå Labrador, grønn Masi kvartsitt.

5. Valg av tilbehør

Skal steinen ha integrert lykt? En lyktenisje eller en lykt montert på gravsteinen eller på egen sokkel foran gravminnet? bronsefugler, bronsedekor mm. Vi har et rikt utvalg av bronseartikler fra både Pilla, Strassacker, Bondini, Cagiatti, Nordisk metallkunst, Storm Sørensen med flere. 

6. Hjemmekonferanse

Ved å legge igjen en beskjed på vårt kontaktskjema eller ringe direkte til oss kan vi sette opp en hjemmekonferanse hvor vi uten ekstra kostnad for deg hjelper deg i ditt valg. Gjennom oss kjøper du direkte fra produsent og unngår mange tusen i ekstra kostnader som et begravelsesbyrå ville gitt. 

Ved en hjemmekonferanse har familien god tid, får en service tuftet på lang erfaring og svar på alle spørsmål som måtte være relevante. Vi benytter Schubert software - Comcut og en får se hvordan steinen vil se ut med navn og dekor. 

Sist oppdatert 04.03.2020 kl. 11:33

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn