Hopp til innhold

Gravminner

Å velge et gravminne er et vanskelig og følelsesmessig valg. Ved å kontakte oss vil vi kunne hjelpe til med ditt eller deres valg.

Ved valg av gravminner er det viktig å sette seg inn i de ulike kirkegårdsforskriftene som regulerer størrelse på de ulike kirkegårdene hva angår urnestein eller kistestein. Vi vet hvilke regler som gjelder og kan derfor hjelpe i så måte. Alle steinene som er vist i vår internettkatalog er godkjente steiner for kistegraver med unntak av noen kirkegårder i Oslo og på Østlandet forøvrig.

Å velge stein ut fra et bilde i en brosjyre eller på internett er et usikkert valg uten først å kontakte det firmaet som har denne brosjyren eller siden. Ofte er bildene av steinene tatt forfra og man får derfor aldri et reelt bilde av hvordan steinen ser ut på de andre sidene.

Velges det en helpolert stein er denne vedlikeholdsfri og kostnader ved senere oppussing blir betraktelig redusert. Dessuten holder disse steinene seg evig i gravsteinssammenheng. Ved valg av steiner som er meislet, sandblåst eller råsatt på annen måte er grønske og mose et varig tema. Det er fortsatt mange som liker kontrastene som råsettingen gir i kombinasjon med polerte flater. Vi gir råd og tips i hvordan slike steiner kan holdes ved like og fortsatt fremstå som flotte monumenter.

Sist oppdatert 23.01.2019 kl. 12:38

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter